forskerfrø.no blir drifta av Nasjonalt senter for naturfag i opplæringa
    Kontakt oss: forskerfro@naturfagsenteret.no Ansvarleg redaktør: Merethe Frøyland
    Personvernerklæring
    Tilgjengelegheitserklæring
            
                 Undervisningsopplegg
                        
        
        Passer for
      - ungdomstrinn 8-10
 - vg1
 
Tidsbruk
      - 3–4 timer
 
Grøt kokt på vitenskapelig vis
I dette undervisningsopplegget kan elevene ta del i en for lengst avsluttet strid som raste i norske medier på 1860-tallet, men der siste ord fremdeles kanskje gjenstår å bli sagt. Den vekket engasjement da og kan forhåpentligvis engasjere også i dag.
Elevene skal lage grøt, vurdere argumenter og undersøke egenskaper ved grøt. Ikke minst er det en god anledning til å kose seg med en porsjon vassgraut. Dette utforskende naturfagopplegget er særlig yrkesrettet for elever på restaurant- og matfag (Vg1), men vil også være egnet i studieretningsfag som teknologi og forskningslære.
Materialer og utstyr
- kjøkken med utstyr til å koke grøt
 - kaliumjodid
 - reagensglass
 - dråpeteller
 - amylase
 - kiwi eller ananas