Hopp til hovedinnhold

Haust

TEMA

Haust

Temabilde høst3x1

Haust er tid for frukt og bær. I skogen drysser nøtter frå bjørketrea og i åkeren ligg potetene klare for innhausting. La barna få del i både bærplukking og utnytting av haustens grønsaker. For skolestartargruppa kan det vere fint å gå på jakt etter småkryp og observere endringane som skjer i løpet av hausten.

For nye barnehagebarn kan eit møte med ein ripsbusk saman med ein voksen vere ein hyggeleg aktivitet.

Rammeplanen

Fra kapittel 9

Gjennom arbeid med kropp, bevegelse, mat og helse skal barnehagen bidra til at barna får innsikt i matens opprinnelse, produksjon av matvarer og veien fra mat til måltid.

Barnehagen skal bidra til at barna:

  • blir glade i naturen og får erfaringer med naturen som fremmer evnen til å orientere seg og oppholde seg i naturen til ulike årstider
  • opplever og utforsker naturen og naturens mangfold
  • får gode opplevelser med friluftsliv året rundt

 

eple_banan

Eple modnar bananar

Er bananane grøne og ikkje heilt spiseklare? Har du anna frukt og bær heime som gjerne skulle vore litt meir modne? Her er eit lite forsøk som viser korleis du kan modne frukt raskare.

Forsøk og praktisk arbeid
Filtrere sølevann

Filtrering av sølevatn

Sølevatn er fascinerande for barn og kan brukast til så mykje. Men kva er sølevatn for noko? I dette eksperimentet lagar vi sølevatn, og barna får vere med å filtrere vatnet. Dette eksperimentet kan de gjerne gjere etter at barna har gjennomført forsøket Magisk vatn og sukker!

Forsøk og praktisk arbeid
Lønnekrans-oppskrift_NR8

Lønnekrans

Fargene om hausten inspirerer oss til å bruke naturen til mange fine kunstaktivitetar. Ein fin aktivitet på hausten er å lage ein lønnekrans.

Forsøk og praktisk arbeid
Skattekiste

Skattekiste frå naturen

La barna lage si eiga skattekiste. Fyll ho med ting frå naturen. Det er enkelt å gjere og er ein aktivitet som kan fortsette gjennom heile året.

Forsøk og praktisk arbeid